Studiu cartografiere prestatori de servicii 4 raioane pilot


STUDIUL „CARTOGRAFIEREA SERVICIILOR PRESTATE ÎN RAIOANELE PILOT DIN MOLDOVA ÎN DOMENIUL ANGAJĂRE ÎN CÎMPUL MUNCII, PROTECŢIE SOCIALĂ ŞI ANTREPRENORIAT”

Scopul studiului: Cartografierea serviciilor prestate în patru raioane pilot (Sîngerei, Telenești, Nisporeni și Cantemir) din Moldova în domeniul angajării în cîmpul muncii, protecției sociale şi antreprenoriatului.

 Obiective:

  • Pregătirea bazei de date a serviciilor prestate de către fiecare furnizor (de stat, public şi privat) în 4 raioane (Sîngerei, Teleneşti, Nisporeni şi Cantemir), cu accentul pe grupurile sociale vulnerabile;
  • Identificarea canalelor de diseminare a informaţiilor privind serviciile prestate (la nivel naţional şi local);
  • Cardografierea a tuturor ONG-urile/reţelelor/grupurilor active din aceste raioane, instituţiilor de invatamint.

Obiectul Studiului:

Serviciile furnizate la nivel local: se referă la identificarea tuturor documentelor privind prestarea de servicii de către diferiţi furnizori la nivel local, incluzând tipurile, costul, activități de informare, categorie de populaţie, acces, cu accent pe emanciparea femeilor. Vor fi analizate servicii în domeniul angajării în cîmpul muncii, protecţia socială, antreprenoriat, agricultură, afaceri/dezvoltarea IMM-urilor, finanţe şi legislaţie. Precum şi va fi descris nivelul de reprezentare a organizaţiilor/unităţilor specifice  care activează în calitate de furnizori de servicii.

Canale de diseminare a informaţiei: aceasta presupune cartografierea canalelor de diseminare a informaţiei şi descrierea celor internaţionale utilizate de diferite state, furnizori publici şi privaţi, în scopul de a face o descriere comparativă şi, ca urmare, a oferi recomandări pentru mai bune practici de a fi utilizate pentru o mai bună informare a femeilor din zonele rurale şi sub-urbane din Moldova.

OSC active şi alte grupuri formale sau informale: prevede identificarea tuturor organizaţiilor societăţii civile active, organizaţiilor comunitare, grupuri active, inclusiv non-formale (înregistrate neoficial), în cele patru raioane cu o scurta descriere a activităţilor lor, beneficiarilor ţintă, serviciile prestate şi aria de acoperire. Precum şi identificarea oportunităţilor şi provocărilor cu care se confruntă aceste organizaţii prin intermediul organizării de interviuri cu părţile interesate selectate.

Organizaţii mass-media din regiuni: se referă la cartografierea tuturor organizaţiilor mass-media în patru raioane pilot, inclusiv publicaţiile neoficiale, video, audio, etc.

Instituţiile de învăţământ profesional: harta tuturor instituţiilor de învăţământ din cele patru raioane pilot, ce oferă studii de formarea profesională, cu descrierea lor în ceea ce priveşte domeniul educaţiei, nivelul, durata, costul, perioada, etc.

În baza rezulatelor obţinute, ne propunem să elaborăm un set de recomandări privind îmbunătăţirea şi facilitarea diseminării informaţiilor referitoare la angajarea în cîmpul muncii, protecţia socială şi antreprenoriatul în rândul femeilor din localităţile rurale şi sub-urbane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: