Ghidul de Cooperare Transfrontalieră


În pagina Publicaţii poate fi descărcat Ghidul de Cooperare Transfrontalieră.

Lucrarea este la ediţia a doua. În anul 2003, cu sprijinul Fundaţiei Soros Moldova a fost elaborată şi editată prima ediţie a „Ghidului de Cooperare Transfrontalieră”, unul din primele manuale în limba română care abordează profund şi în detalii aspectele teoretice şi practice ale fenomenului de cooperare transfrontalieră. Manualul a fost editat doar în 1000 exemplare şi distribuit rapid astfel încât în scurt timp în adresa autorilor au parvenit aprecieri înalte ale calităţii materialelor expuse dar şi o multitudine de solicitări pentru a furniza alte exemplare. Solicitări au parvenit şi în adresa Fundaţiei Soros Moldova, astfel, încât la un an de la apariţia Ghidului s-a discutat despre posibilitatea de a emite un tiraj suplimentar al manualului.

La fel ca şi prima ediţie, Ghidul este conceput ca un ghid practic pentru autorităţile publice locale şi centrale din Republica Moldova, instituţiile societăţii civile, precum şi pentru  agenţii economici din zonele de frontieră. De asemenea, manualul va putea fi utilizat de către studenţi, doctoranzi şi cadre didactice ca material teoretic şi sursă de proiecţii practice la cursurile de management al administraţiei publice locale şi la disciplinele conexe.

Prin conţinutul său, Ghidul de cooperare transfrontalieră urmăreşte, în principal, tratarea următoarelor subiecte: (i) conceptul cooperării transfrontaliere; (ii) experienţa naţională şi internaţională în domeniul cooperării transfrontaliere; (iii) cadrul legal al cooperării transfrontaliere; (iv) tehnici şi metode de cooperare transfrontalieră; (v) exemple de bună practică a activităţii de cooperare transfrontalieră şi (vi) oportunităţi de atragere a resurselor financiare externe pentru finanţarea activităţilor de cooperare transfrontalieră.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: