Studiul situational al fortei de munca in mediul rural, inclusiv prin prisma de gen


Studiul, elaborat pentru Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, include evaluarea situaţiei (principalele caracteristici şi tendinţe) pe piaţa muncii în mediul rural în toată complexitatea sa prin prisma (diferenţelor) de gen.

Scopul acestui studiu analitic a fost de a demonstra o modalitate de utilizare a datelor statistice existente, dezagregate după dimensiunea de gen, în special a statisticilor oficiale, pentru analiza capacităţii de activitate economică a mediului rural şi ocuparea forţei de muncă în acest mediu. Majoritatea datelor utilizate pentru acest studiu au fost oferite de Biroul Naţional de Statistică.

Lucrarea include şi o serie de recomandări de îmbunătăţire a politicilor în domeniul forţei de muncă din mediul rural care vizează şapte domenii de intervenţie şi acţiuni prioritare de orientare şi conjugare a eforturilor autorităţilor responsabile şi factorilor de interes, pentru a asigura, în special, creşterea angajării în mediul rural, inclusiv în rândul femeilor, şi reducerea discrepanţei salariale în funcţie de gen şi alţi factori (amplasare geografică, tipul activităţii, etc.). Studiul poate fi citit/descărcat din pagina Publicatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: