Monitorul de Chisinau accesibil tuturor persoanelor interesate


Biblioteca Publica de Drept, filială a Bibliotecii Municipale B.P. Haşdeu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău a lansat Vineri, 7 octombrie a.c., baza de date electronica Monitorul de Chişinău. Baza de date electronica reprezintă o platforma on-line, care oferă tuturor persoanelor interesate acces gratuit şi liber la actele normative emise de către autorităţile Municipiului Chişinău, atât cele aprobate în prezent, cât şi cele retrospective. Platforma a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Chişinăul juridic online”, susţinut financiar de către Programul Buna Guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova.

Proiectul este fundamentat de orientarea Bibliotecii Publice de Drept de a oferi informaţii juridice, dezvoltând un parteneriat solid cu Primăria mun. Chişinău. Scopul bazei de date este de a îmbunătăţi e-serviciile pentru locuitorii capitalei şi de a consolida o guvernare locală mai transparentă şi mai aproape de cetăţeni. Prin această abordare inovatoare, Biblioteca îşi propune să motiveze chişinăuienii de a se implica în luarea deciziilor în municipiu. Totodată, Primăria va interacţiona cu populaţia într-o formă mai transparentă şi eficientă, sporind astfel accesul la documentele aprobate la nivel local recent, precum şi la cele emise anterior.

În cadrul acestui proiect, Biblioteca Publică de Drept a digitalizat, şi va continua să facă acest lucru, Dispoziţiile Primarului General şi Deciziile Consiliului Municipal Chişinău, care sunt în vigoare, precum şi cele retrospective, începând cu 1991. Conţinutul bazei de date este accesibil la adresa http://www.monitoruldechisinau.md/.

La moment, pe site pot fi găsite peste o mie de documente, datând din 2009-2011.

*Sursa: www.soros.md

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: