Sedinta Comisiei de ancheta CMC din 10 iunie 2014


Astazi, 11 iunie, incepind cu ora 13.00, la Directia Generala Transport si Cai de Comunicatie a avut loc sedinta ordinara a Comisiei de Ancheta privind achizitia lucrarilor de reabilitare a bd. Stefan cel Mare si alte doua strazi din centrul mun. Chisinau.

Ordinea de zi a Comisiei a avut trei subiecte, inclusiv: (1) stabilirea aspectelor logistice si cerintelor de lucru cu documentele, (2) examinarea documentatie solicitate prin Demersul Comisiei din 6 iunie, si (3) stabilirea orarurului de examinare si a documentatiei pentru sedintele ulterioare.

Cea mai mare parte a sedintei a fost dedicata audierii actiunilor realizate de catre Comisia de evaluare, Grupul de experti internationali si Unitatea de Implementare a Proiectului in organizarea si desfasurarea licitatiei.

Comisia a audiat Raportul sefului interimar al DGTCC si coordonatorului proiectului privind toate actiunile care s-au realizat pina la organizarea licitatiei, in perioada de licitatie si ce a urmat dupa licitatie. Raportul prezentat urmeaza sa fie confirmat documentar cu toate documentele existente.

Deocamdata, Comisia nu a facut concluzii si constatari oficiale. Din cele relatate rezulta doar unele aprecieri preliminare, care inca urmeaza a fi confirmate. Astfel, din cele raportate s-a constatat ca:

 1. Procesul de organizare a licitatiei s-a tergiversat inexplicabil de mult, avand in vedere ca Contractul de impumut a fost aprobat de catre CMC in decembrie 2011, iar licitatia a avut loc in februarie 2014.
 2. Sunt unele devieri de la prevederile cadrului legal national în vigoare. Acestea vizeaza in primul rind transparenta procesului si asigurarea echitatii participarii operatorilor economici la licitatie. Urmeaza insa a fi confirmate dupa analiza documentatiei.
 3. Sunt multe neclaritati referitor la modul de constituire si componenta Comisiei de evaluare.
 4. Neclaritati sunt si la modul de evaluare a ofertelor, precum si modul in care a fost aprobata Decizia de selectare a operatorului economic cistigator.
 5. Unele informatii relatate de catre mijloacele mass-media (gen prescriptii si altele) nu corespund realitatii.

Toate aceste aspecte, precum si multe altele urmeaza sa le determinam dupa analiza completa si deplina a documentatiei de licitatie.

La acest moment, motive si argumente documentare pentru solicitarea suspendarii procedurii de licitatie sau anularea ei nu sunt.

Urmatoarea sedinta a Comisiei de ancheta este stabilita pentru Marti, 17 iunie. 

Reclame

3 răspunsuri to “Sedinta Comisiei de ancheta CMC din 10 iunie 2014”

 1. EXCLUSIV! Alfa, DELTA şi Omega, sau „PAŢAN SKAZAL, PAŢAN SDELAL”. Partea III | VOXPUBLIKA Says:

  […] ce din motive neclare la data de 10 iunie Comisia de anchetă aşa şi n-a reuşit să se convoace, la 11 iunie aceasta a reuşit să se întrunească într-o primă şedinţă. Comisia n-a reuşit încă să formuleze concluzii oficiale, existând însă deja constatări […]

  • veaceslavbulat Says:

   Prima sedinta a Comisiei a avut loc pe 5 iunie 2014, Joi. Am informat despre ce s-a discutat la acea prima sedinta. Pe linga aprobarea Regulamentului Comisiei, a Planului de activitate, a Listei documentelor solicitate pentru analiza, a Listei persoanelor invitate pentru interviu, s-a stabilit: sa inaintam un demers catre DGTPCC pentru pregatirea documentelor si sa fixam termenul pina marti 10 iunie.
   Demersul a fost˛depus la DGTPCC pe 6 iunie, Vineri. Pe 10 iunie DGTPCC a confirmat ca informatia a fost pregatita. Pe 11 iunie a avut a 2-a sedinta a Comisiei. Asta este starea adevarata lucrurilor.
   Comisia nu ca nu a reusit. Este preamatur sa fie facute concluzii.
   Constatarile au reiesit din cele ce au fost raportate de cei doi invitati la sedinta.

 2. EXCLUSIV! Alfa, DELTA şi Omega, sau „PAŢAN SKAZAL, PAŢAN SDELAL”. Partea III | Veaceslav Balacci Says:

  […] data de 10 iunie Comisia de anchetă aşa şi n-a reuşit să se convoace. Tocmai la 11 iunie aceasta a reuşit să se întrunească într-o primă şedinţă. Comisia n-a reuşit încă să formuleze concluzii oficiale, existând însă deja constatări […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: