Sedinta Comisiei de ancheta CMC din 31 iulie 2014


Astazi, 31 iulie, în incinta Primăriei a avut loc sedința ordinară a Comisiei de Ancheta privind achizitia de lucrari de reabilitare a bd. Stefan cel Mare si alte 2 strazi din centrul mun. Chisinau.

In Ordinea de zi au fost trei subiecte: (1) discuții cu reprezentanții companiei INGSTROYENGINEERING (Bulgaria); (2) examinarea și aprobarea declarației de imparțialitate și confidențialitate și (2) planificarea activitatilor ulterioare al Comisiei.

B 1Subiectul principal a fost discuția cu reprezentanții companiei INGSTROYENGINEERING (Bulgaria). În cadrul discuției Președintele holdingului Plamen Stiliyanov și colegii săi au expus punctul de vedere privind modul și corectitudinea de desfășurare a licitației și acțiunile post-licitație. De asemenea, membrii Comisiei au examinat motivele înaintării și conținutul Contestației depusă de Companie.
Din discuție și materialele prezentate de Companie se poate preliminar constata că: (1) Evaluarea ofertelor a fost arhi-subiectivă. Este greu de înțeles cum au reușit membrii comisiei de evaluare să nu poată face diferență între experiența unei companii care împlinește în acest an 50 ani de la fondare și o companie care a fost creată acum 5 ani (interesant de ce s-au cerut numai 5 ani experiență!?). (2) Materialele prezentate (prezentari companie, video proiecte realizate) atestă că motivele de descalificare sunt neclare. Compania a fost descalificată tocmai la criteriul său forte. (3) Membrii Comisiei de evaluare din interes, știință sau neștiință (prostie) au implicat Primăria într-un scandal ce tinde să devină internațional. Dacă se adeverește documentar inițierea procedurii judiciare, se întrunesc toate condițiile încât Comisia de Anchetă să solicite CMC adoptarea unei decizii pentru suspendarea procedurii de contractare.

 

B 7

Pe chestiunea a doua, membrii Comisiei au examinat versiunea redactată a declarației de confidențialitate prezentate de finanțator. Comisia a decis că până la recepționarea Listei documentației considerate confidențiale declarația nu va fi semnată.

Astfel, din punct de vedere funcțional Comisia de anchetă ramîine a fi blocată, fară a avea acces direct la documentația de licitație. Din start, s-a tins ca activitatea Comisiei să fie deviată pe o pistă greșită. Continuă să fie create bariere false și impedimente inventate astfel încât Comisia nu poată funcționa. Atragem atenție celor care încă sunt temporar într-o funcție sau alta. Nu creați bariere artificiale. Comisia va identifica toate posibilitățile legale pentru a-și îndeplini mandatul. Nu distrugeți și nu aruncați la gunoi cererile, adresările și documentele înainte Consiliului Municipal și direct Comisiei. Mai degrabă sau mai târziu aceste documente oricum vor fi examinate.

Urmatoarea sedinta a Comisiei de Ancheta va fi stabilita dupa confirmarea participarii la discutii a celorlalte companii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: