Sedinta Comisiei de Ancheta CMC din 13 august 2014


Astazi, 13 august, în incinta Primăriei a avut loc sedința ordinară a Comisiei de Ancheta privind achizitia de lucrari de reabilitare a bd. Stefan cel Mare si alte 2 strazi din centrul mun. Chisinau. In Ordinea de zi au fost două subiecte: (1) discuții cu reprezentanții companiei SC DELTA-ACM-93 SRL (România); (2) planificarea activitatilor ulterioare ale Comisiei.

DSC00878

Subiectul principal a fost discuția cu reprezentanții companiei SC DELTA-ACM-93 SRL (România). În debutul ședinței reprezentanții companiei au expus punctul de vedere privind modul și corectitudinea de desfășurare a licitației. Au urmat întrebările membrilor Comisiei și răspunsurile reprezentanților companiei. Întrebările au vizat aspecte legate de experiența generală și specifică a companiei. Acest criteriu a fost determinant pentru ca unele companii să fie descalificate și dominant în desemnarea câștigătorul licitației.

 

DSC00903

Din discuție se constată că suspiciunile legate de corectitudinea evaluării ofertelor depuse la licitație parțial se adeveresc. Criteriile pentru care compania a fost selectată drept câștigătoare, deși a propus a treia ofertă ca preț, rămân a fi neclare. Experiența de implementare a unor proiecte similare a rămas neargumentată. Nu au fost prezentate proiecte similare realizate. Capacitatea tehnică și managerială de a realiza lucrările este incertă. Pe o componentă importantă a proiectului de reabilitare a bd. Stefan cel Mare – reabilitarea sistemului de iluminat public, reprezentanții companiei au declarat că compania nu are experiență, iar în prezent este în discuții cu potențiali antreprenori pentru a selecta un subcontractor. Referitor la finalizarea lucrărilor la str. Alecu Russo – situația este incertă din cauza lipsei unor precizări în proiectul tehnic și a unor documente și coordonări. Prescripțiile Inspecției de Stat în construcții înaintate Companiei (Prescripţia nr. 0004465 din 26.06.2013) privind lucrările necalitative la str. Alecu Russo au rămas fără răspuns.

Toate aceste constatări ridică mari semne de întrebare referitor la capacitatea și imparțialitatea Comisiei de evaluare a ofertelor și a consultantului internațional care a asistat Comisia în evaluarea ofertelor. Coroborat cu continuarea sabotării activității Comisiei de Anchetă din partea UIP și DGTPCC, Raportul care va fi propus spre examinare CMC la proxima ședință tinde să constate mai multe derogări de la procedură și să recomande Consiliului Municipal ”înghețarea” procesului de implementare a proiectului, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de desfășurarea licitației.

Comisia se adreseaza, repetat, cu rugamintea tuturor celor care dispun de informatii si materiale documentare care ar fi putut influienta buna desfasurare a licitatiei sa le prezinte membrilor Comisiei, direct la sediul Comisiei: Primaria mun. Chisinau, bir. 32 sau prin posta electronica la adresa: comisia.ancheta@gmail.com sau prin retelele de socializare direct membrilor Comisiei:

Veaceslav Bulat, Victor Gurau, Ghenadie Ivascenco, Diozu Valerii, Cirdea Valeriu, Topala Iurie, Neofit Josan.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: