Reforma administratiei municipale


Despre neaprobarea bugetului municipal, despre modul de organizare și funcționare a administrației municipale, despre alegerile locale și alte probleme existente în funcționarea administrației municipale în emisiunea ”Important”.

Bugetul municipal nu a fost aprobat pentru că: elaborarea bugetului nu a respectat cerințele procedurale, este un buget centrat pe chestiuni de întreținere și nu un buget axat pe dezvoltare, este un buget ce reflectă doar solicitările unor direcții, este un buget care nu are în vizor prioritățile de dezvoltare, obiectivele strategice etc.

Alegerile locale vor fi desfășurate în toamnă sau, în cazul realizării reformei soft administrativ-teritoriale atunci alegerile se vor desfășura în primăvara anului 2016. Posibil odată cu desfășurarea alegerilor directe ale președintelui și alegerilor parlamentare anticipate.

În decurs de 8 ani, administrația municipală a ratat toate șansele de a se re forma instituțional. Există un plan de reformare instituțională, există o analiză funcțională a activității primăriei și direcțiilor subordonate consiliului municipal aceste documente se prăfuiesc în continuare în sertarele conducerii primăriei.

Soluția este una – schimbarea … totală a conducerii actuale a primăriei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: